Campania “Importanța VOTULUI”

Partidul Diaspora Unită a început cea mai amplă campanie de informare cu privire la importanța votului.

Până în acest moment, membrii PDU au ieșit în teren în București și Sibiu, dar și în Londra, Marea Britanie. Campania va continua atât în orașele din România, cât și în comunitățile de români din Diaspora.

Dar acum să discutăm puțin despre ce este votul și despre importanța lui

Ce este votul și ce reprezintă?

Conform dicționarului, votul reprezintă expresia opiniei cetățenilor unui stat în legătură cu alegerea reprezentanților lor în organele de conducere.
Dreptul la vot reprezintă dreptul alegătorilor de a-și exprima voința pentru alegerea reprezentanților în organele reprezentative ale statului.
În prezent, în majoritatea țărilor, se poate vota începând cu vârsta de 18 ani, însă această limită era de 21 de ani cand s-a instaurat dreptul de vot.

Votul este cea mai importantă formă de participare politică pe care o are la dispoziție fiecare cetățean din țările democrate și un drept care trebuie folosit pe deplin în societățile democrate.
Guvernele sunt rezultatul alegerilor libere. Cetățenii merg la urne și le acordă votul lor candidaților sau partidelor politice preferate.
Votul este expresia formală a sprijinului cetățeanului față de o idee, un candidat sau un partid politic.

Votul este un drept pentru care, pe parcursul istoriei, mulți s-au luptat și au sacrificat totul pentru a-l obține. Este un drept pentru care oamenii continuă să lupte și de care milioane de oameni din întreaga lume încă nu se bucură.
Votând la alegerile locale sau naționale îți exerciți dreptul democratic de a lua parte la deciziile privind viitorul tău și, în același timp, le conferiți parlamentarilor aleși legitimitatea de care au nevoie pentru a-și îndeplini sarcinile.

 De ce este important să votăm?

Multe persoane nu înțeleg importanța votului. Merg pe considerentul “nu votez că nu am pe cine”. Este o gândire total greșită. Cu această gândire nu fac altceva decât să le ofere celor care votează șansa de a decide viitorul în locul lor.
Refuzul votului tău reprezintă un punct în minus pentru cei care doresc o schimbare pentru ei și țara lor și un punct în plus pentru cei care își doresc ca România să rămână la nivelul la care este, sau, mai rău, să nu evolueze. .

Diminuarea importanței votului va duce la irelevanța lui. Absenteismul va fi evidențiat, dar neasumat politic. Nimeni nu își va asuma responsabilitatea rezultatului final în care votul va fi confiscat de o altă formă de guvernare. Aici putem da ca exemplu comunismul. Încă nu știm dacă acesta este scopul actualei clase politice, dar nu ar trebui să îi lăsăm să ne aducă înapoi acolo.

 Ce ar trebui să știe cetățenii atunci când votează?

În ceea ce privește votul, două lucruri sunt foarte importante. Primul este ca oamenii să voteze întotdeauna alternativa cea mai bună, să voteze pentru dezvoltare, îmbunătățire și, neapărat, împotriva corupției. Iar al doilea este să se voteze într-un număr cât mai mare. Cu cât voturile pentru cele menționate mai sus sunt mai numeroase, cu atât șansele ca România să sufere o schimbare majoră sunt mai mari.

 De ce este important ca tinerii să voteze?

Tinerii sunt viitorul oricărei țări. Ei sunt principalii agenți, beneficiari, dar și victime ale schimbărilor sociale și economice majore ale țării.
Responsabilitatea votului îi revine fiecărui cetățean, în mod special celor tineri. De ce? Pentru că prin vot contribuie la viitorul lor, dar și la schimbarea de care țara noastră are atâta nevoie.
Da, este important să votăm pentru un viitor mai bun, pentru o schimbare și pentru o Românie curată.

Nu uitați că avem la îndemână cea mai puternică “armă” împotriva sistemului, VOTUL!

Share